Vi har spist noen gode måltider denne uken; lunch på Rusticanella, middag på trattoria Buralli, avskjedsmiddag med Kåre på Olivo
- men toppen på det hele var nok den selvlagede (delvis) middagen på Villa Baldaccini.
Vi var ti nordmenn på kurs i italiensk matlaging. Våre læremestre var Renzo - eier av villaen - og hans svigerfar, Nicola.
Vi ble tatt i mot med champagne og forskjellige sorter fingermat, og det var dekket til oss utendørs i flotte omgivelser.
Værgudene var heldigvis med oss denne kvelden, så måltidet kunne inntas utendørs.
Nicola plukker friske sitroner - som lukter himmelsk |
Deretter lager vi pasta fra grunnen av - alle må ta sin tørn med knaingen - her er Marit i aksjon under kyndig veiledning:
Det blir både tagliatelle med pesto og tortellini fylt med ricottaost og spinat av denne pastaen.
I tillegg har Nicola laget en utsøkt svinestek krydret med rosmarin og salvie - nam!
Til dessert lager vi Tiramisu - min favoritt.
Når vi har gjort vår innsats, tar Renzo og Nicola finpussen, og når alt er ferdig serverer de oss dette utsøkte måltidet - med gode viner til.
En lærerik og meget hyggelig kveld i godt selskap. Anbefales på det sterkeste hvis du får anledning.
I tillegg har Nicola laget en utsøkt svinestek krydret med rosmarin og salvie - nam!
Til dessert lager vi Tiramisu - min favoritt.
Når vi har gjort vår innsats, tar Renzo og Nicola finpussen, og når alt er ferdig serverer de oss dette utsøkte måltidet - med gode viner til.
Marit og Grethe beundrer forretten |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar