fredag 20. august 2010

Mat på italiensk


Vi har spist noen gode måltider denne uken; lunch på Rusticanella, middag på trattoria Buralli, avskjedsmiddag med Kåre på Olivo
- men toppen på det hele var nok den selvlagede (delvis) middagen på Villa Baldaccini.

Vi var ti nordmenn på kurs i italiensk matlaging. Våre læremestre var Renzo - eier av villaen - og hans svigerfar, Nicola.

Vi ble tatt i mot med champagne og forskjellige sorter fingermat, og det var dekket til oss utendørs i flotte omgivelser.


Værgudene var heldigvis med oss denne kvelden, så måltidet kunne inntas utendørs.

Nicola plukker friske sitroner - som lukter himmelsk


Til forrett lager vi salat med kylling og forskjellige grønnsaker som serveres i en skål laget av parmesan:


Deretter lager vi pasta fra grunnen av - alle må ta sin tørn med knaingen - her er Marit i aksjon under kyndig veiledning:





Det blir både tagliatelle med pesto og tortellini fylt med ricottaost og spinat av denne pastaen.

I tillegg har Nicola laget en utsøkt svinestek krydret med rosmarin og salvie - nam!

Til dessert lager vi Tiramisu - min favoritt.

Når vi har gjort vår innsats, tar Renzo og Nicola finpussen, og når alt er ferdig serverer de oss dette utsøkte måltidet - med gode viner til.

Marit og Grethe beundrer forretten
En lærerik og meget hyggelig kveld i godt selskap. Anbefales på det sterkeste hvis du får anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar