fredag 20. august 2010

Torre del Lago

var Puccinis paradis. Her innredet han et gammelt vakttårn til bolig. Her levde han, her komponerte han sine mest berømte operaer, og her ligger han også begravet.

Hver sommer arrangeres Puccini festival i Torre del Lago - i år for 56. gang. En viktig grunn til at jeg er tilbake i Lucca akkurat nå, var ønsket om å få oppleve Puccinis operaer i hans egne omgivelser. I høst så jeg Turandot på teateret i Lucca, en stor opplevelse, så vi hadde valgt oss ut Tosca og Madame Butterfly som spiltes henholdsvis fredag og lørdag kveld.

Fredag kveld ble vi kjørt med drosje til Torre del Lago hvor vi var fremme i god tid før forestillingen startet kl. 21.30.


 
Etter å ha ruslet litt omkring på området, trakk vi innendørs til et glass champagne når dørene åpnet.

Det var ikke lov å ta bilder under forestillingen, men et bilde av scene før start, og et bilde av publikum må med:



Utendørs forestillinger i kveldsmørket kan være aldeles magiske. Men da trenger vi værgudene mer på vår side enn vi hadde i kveld. Det ble i kjøligste laget, trekken fra innsjøen var sjenerende, og vi var ikke helt kledd for forholdene. I første pause gikk vi derfor til innkjøp av fleecepledd, og det hjalp. Forestillingen var lang, tre akter med 25 min. pause mellom hver, så kvelden var gått over i natt før sangere og musikere kunne ta i mot publikums applaus. 

Hjemturen tok også sin tid, og vel i hus trengte vi litt nattmat og litt vin. Så først da klokken nærmet seg halv tre om natten var en fin kveld over for vår del. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar