fredag 20. august 2010

...men kvelden var ikke slutt

- for på veien hjemover oppdaget vi at noe var i ferd med å skje ved Piazza San Michele.

Denne plakaten forteller at Lucca kommune arrangerer gratis konserter jevnlig gjennom juli og august. Denne lørdagen sto L'opera al femminile på programmet.

Det var satt opp stoler i den overbygde hallen ved piazzaen, og folk var begynt å samle seg selv om det enda var en stunde til konserten skulle begynne kl. 21.15 - det meste starter sent her.

L'opera al femminile betydde bare kvinnelige artister - en sopran, en mezzosopran og en pianist og hennes notevendende medhjelper.

Publikumet, som etterhvert ble ganske så tallrikt - mange måtte ta til takke med ståplasser - besto vesentlig av italienere. Her var hovedsakelig godt voksne mennesker, men også barn. Og de viste tydelig at dette hadde de greie på.



Allerede da mezzosopranen som første nummer sang Habanera fra Carmen var scenen satt. Den ene vakre arien avløste den andre, og mange komponister var representert, bl.a. Puccini, Mozart, Bizet og andre. Min absolutte favoritt for kvelden var duetten Belle nuit fra Hoffmannens eventyr av Offenbach. Det var så vakkert at jeg frøs på ryggen. Den kom også igjen som ekstranummer

I samfulle to timer varte konserten, og selv etter to ekstranummer var publikum uvillig til å slippe artistene. Men det måtte vi jo omsider - de hadde levert, og vel så det.

Nevnte jeg at regnet i en periode høljet ned utenfor lokalet? Det la overhode ingen demper på stemningen, det var så vidt vi registrerte det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar