lørdag 31. oktober 2009

Lucca Comics & Games 2009

- Europas nest største tegneseriefestival - går av stabelen denne helgen.


Festivalen har eksistert i over 40 år, og vokser seg stadig større - i fjor deltok 150.000 mennesker. Alt som kan krype og gå av notabiliteter innen tegneserieverden finner veien til Lucca. Programmet for helgen er innholdsrikt, både for de profesjonelle og for alle tegneserieentusiaster.

Hvorfor tegneserier? "Ikke alle leser bøker, men alle liker en god historie", sier Gary Frank, kjent britisk tegner, til Grapevine. "Tegneserier er en fin måte å fortelle en historie på, og de fleste mennesker har råd til et tegneseriehefte". Og tegneserier er big business. De to gigantene i industrien er begge amerikanske, og eies av henholdsvis Warner Brothers (Superman, Batman og Wonder Woman bl.a.) og Disney Studios (Spiderman, Hulk and X-Men bl.a.)

Lucca Comics & Games er imidlertid mest for fansen. Festivalen dominerer byen totalt, og i gatene og på muren treffes unge og eldre utkledd som sine favorittfigurer fra tegneserieverdenen. Det sies at syerskene i Lucca har hatt travle tider i det sist. Her kommer noen glimt fra bybildet:








Vil du se flere bilder?

Ikke så rart at dette skjer i Lucca, kanskje, byen har tross alt Italias tegneseriemuseum:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar