søndag 18. oktober 2009

Olivenolje og kastanjefestival

i Moulina di Quosa - en bitte liten landsby. Festivalen er en årlig tradisjon for å feire at olivenhøsten er i gang,
og at kastanjene er modne. En lokal høsttakkefest med andre ord. Det virket som alle landbyens beboere var på bena, pluss en og annen nysgjerrigper, som oss. På Torget sto et stort, fantastisk tre, og i en v ut fra torget gikk to gater hvor bodene sto tett i tett.


Boder med olivenolje var det naturlig nok mange av, og salgsfremstøtene var kreative. Her kunne vi få småflasker med bare noen deciliter olje, eller kanner med 30  liter - alt etter behov. Noen steder, som her, var det smaksprøver - et lite stykke brød med gårsdagens olivenolje. Det er godt det! Den ferske oljen har mye smak, og er litt mer grumset enn olje som har stått en stund.


Over alt luktet det ristede kastanjer - og det måtte vi naturligvis smake. Vi kjøpte et gammeldags kremmerhus på deling - vi var fire stykker. Jeg er usikker på om jeg har spist ristede kastanjer før, men det var godt. Ifølge vår ekspert er det enda bedre med smør og salt til. Kanskje det - en annen gang.


Når det er festival, presenterer man det man har av gode saker, så her var det oster, syltetøy, eplesaft, og mye annet godt.

I tillegg kom alle bodene med andre typer varer, f.eks. håndarbeider i tre, i perler etc., malerier og ting og tang. Folk er jammen kreative.

Og på benkene på torget gikk praten livlig - det er tydelig at dette var en sosial happening også.

Og her ligger lunchen og venter for den som blir sulten.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar