I en oppgave på skolen i går skulle vi demonstrere våre kunnskaper om forskjellige forhold i Italia - deriblant kjente italienske matvarer / matretter. Høyt opp på listen kom parmaskinke - og i morges fant jeg dette flotte bildet i Aftenposten:
(Foto: Stefano Relandini / Reuters)
Årlig produseres 10 millioner skinker i det 29 kvadratmeter store området hvor ekte parmaskinke kommer fra. I Italia heter skinken "Proscuitto crudo". Crudo betyr rå, og proscuitto kommer fra prosciugare som betyr å "tørke grundig inn". Har jeg spist det mens jeg har vært her? Å jada...
Jeg har kjøpt et lite oppskriftshefte med pastaretter, og her har jeg funnet en annen italiensk spesialitet; Cannelloni. Hvis du noensinne har sett en episode av "Everybody loves Raymond" er det stor sjanse for at du har sett mor Marie servere sine berømte cannelloni når noen i familien skal blidgjøres eller trøstes. Ikke vet jeg om retten har en beroligende effekt på gemyttet, men jeg har tenkt å prøve meg på oppskriften i helgen.
Jeg har kjøpt et lite oppskriftshefte med pastaretter, og her har jeg funnet en annen italiensk spesialitet; Cannelloni. Hvis du noensinne har sett en episode av "Everybody loves Raymond" er det stor sjanse for at du har sett mor Marie servere sine berømte cannelloni når noen i familien skal blidgjøres eller trøstes. Ikke vet jeg om retten har en beroligende effekt på gemyttet, men jeg har tenkt å prøve meg på oppskriften i helgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar